Badok. Euskal Kantagintzaren ataria
Harremanetarako formularioa
Hemen zaude > sarrera > artistak > kepa junkera> hemeroteka
kepa junkera > hemeroteka

Lau eskutara. Euskaldunon Egunkaria. (Disko iruzkinak) (1995-12-21)

Aurtengo euskal musika ekoizpenen artean, nortasun berezituenetakoa duen lana dugu Lau eskutara hau, oso zaila delarik estilo jakinez edo klasifikazioaz hitz egitea. 

Agian, ordea, aipatu beharrekoa da bi protagonista nagusien, Julio Pereira eta Kepa Junkeraren trebezia eta intuizio musikala, haien nortasunik gabe ez bailuke zentzurik inprobisazioan oinarritutako horrelako lan batek. Oso lan txukuna da, non soinu txiki eta soka tresnen (gitarra, mandolina...) arteko elkarrizketa da funtsa nagusia, eta ez da batere zaila elkarrizketa horretan edertasun txinpartak topatzea.

Musikariek gozatu egin dute lana grabatzen eta gozamen hori entzuleari iristen zaio zailtasun handirik gabe, eskertzekoa, eskertzekoa den bezalaxe perfekzionismoak eta teknika menderatzeak ekar dezakeen estilizazio hotz eta hutsala saihestea (garrantzitsuena ez da zein ondo jotzen duten antzematea, hain eskola ezberdineko bi musikarien inspirazioen gurutzaketan sor daitekeen musika zoragarriaz jabetzea baizik).

Lan honekin, neurri batean, bide berri bat irekitzen da euskal musikagintzan, beste herrietako musikariekin elkarlanak egitearena. Ea nor den ausartzen hurrengoa.

Andoni Tolosa
kepa junkera > diskografia

>>Infernuko auspoa

Elkar, 1987 (LP)

>>Triki up

Elkar, 1990 (LP)

>>Trikitixa zoom

Karonte, 1991 (LP)

>>Trans-Europe Diatonique

Silex, 1993 (CD)

>>Kalejira al-buk

Elkar, 1994 (CD)

>>Lau eskutara

Elkar, 1995 (CD)

>>Leonen orroak

Elkar, 1996 (CD)

>>Bilbao 00:00h

Resistencia, 1998 (CD)

>>Tricky!

Kaira Productions, 2000 (CD)

>>Kepa Junkera, trikitixa

BBK Fundazioa, 2000 (Liburua)

>>Maren

EMI Odeon, 2001 (CD)

>>K

EMI Odeon, 2003 (CD)

>>K

EMI Music Spain, 2003 (DVD)

>>Athletic bihotzez

Balea Musika Ideiak, 2004 (CD)

>>Hiri

Elkar, 2006 (CD)

>>Etxea

Warner Music, 2008 (CD)

>>Fandango: Provenša Sessions

Hiri Records, 2009 (CD)

>>Kalea

Warner Music, 2009 (CD)

>>Fandango: Habana Sessions

Hiri Records, 2010 (CD)

>>Herria

Warner Music / Hiri Records, 2010 (CD)

>>Ultramarinos & Coloniales

Hiri Records / Warner Music, 2011 (CD)

>>Ipar haizea

Hiri Records, 2012 (CD)